söndag 30 maj 2010

Schwarzwaldstårta med jordgubbar


Det här är mig egen specialare på Scwarzwaldstårta där jag har skivade jodgubbar emellan och som garnering, lite somrigare=)

För tre bottnar:
150 gram hasselnötter
2 dl strösocker
4 äggvitor
100 gram mörk blockchoklad att pensla bottnarna med

Fyllning:
300 gram mörk blockchoklad
5.5 dl vispgrädde
1,25 dl vaniljkräm (marsankräm)

Garnering:
1 liter jordgubbar
50 gram vit blockchoklad
Kakao att pudra över

Gör såhär:
1. Mal nötterna och blanda med strösockret.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nöt- och sockerblandningen.
3. Rita upp tre rundlar ca 20 cm i diameter på bakplåtspapper och bred ut smeten på dem. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 22 minuter. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv eller en stekspade och låt kallna på plant underlag. Ett tips! Lägg första bottnen på ett fat som du har tårtan på sen. Mycket smidigare.
4. Smält 100 gram blockchoklad i vattenbad eller i mikron och pensla bottnarna med då de förblir spröda och fina.
5. Smält 300 gram blockchoklad i vattenbad och häll ut hälfter i ett tunt lager eller bred ut på bakplåtspapper och låt stelna nästan helt. Spotta ut fyrkantiga bitar eller spetsiga till garneringen.
6. vispa grädden med vaniljsocker. Blanda hälften av grädden med resten av den smälta blockchokladen och vaniljkrämen.
7. Lägg samman bottnarna med ett lager av choklad/vaniljgrädden och ett lager av bara grädde och skiva jordgubbar och lägg uppe på grädden. Lägg på sista bottnen och spritsa grädde på sidorna att fästa chokladgarneringen på. Bred eller spritsa ut grädde på toppen och klyfta jogdgubbar, sila kakao och riv vit choklad sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar