
För ca 28 stycken:
275 g mandelmassa
1 ½ dl socker
2 äggvitor
Fyllning:
250 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
3 msk rom, konjak eller några droppar konjaksarom (jag använde Kapten Morgan Spicy)
Garnering:
150 g mörk blockchoklad
20 g kokosfett
Gör så här:
1. Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den. Blanda med socker och äggvitorna och vispa allt till en pösig smet.
2. Klicka ut smeten till små runda kakor i ca 4 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Låt stå på plåten i 30 min i rumstemperatur.
3. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 150 grader i ca 15 minuter. De får inte bli för bruna. Låt kallna på plåten och lossa dom.
4. Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet. Tillsätt äggulorna ett i taget.
5. Smaksätt smörkrämen med rom eller konjaken lite i taget.
6. Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning. Ställ kakorna i 30 min i kylskåp eller 15 min i fryses så att de blir riktigt kalla. (jag lade mina i frysen)
7. Smält chokladen och kokosfettet i vattenbad. Doppa krämsidan på kakorna i chokladen 2 gånger. Låt chokladen stelna mellan doppningarna.
8. Förvara biskvierna svalt men helst inte i kylskåp eftersom chokladen kan få en matt yta. Biskvierna går att frysa men max i 3 månader. Tina upp långsamt i kylskåp.
Allt som allt tar det ungefär 2 timmar att göra biskvierna varav 15-20 min i ugnen och 30 min i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar