
Denna kaka är oemotståndligt god och man kan bara inte sluta äta!! En av mina personliga favoriter med saffran som huvudingrediens! En saftig och god kaka helt enkelt.
Det här behövs:
50 gram smör
1 1/2 dl mjölk
0,5 gram störr saffran
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 gram grovhackad mörk blockchoklad
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
3 msk kakao
75 gram smör
Garnering:
Kokosflingor eller silverkulor
50 gram smör
1 1/2 dl mjölk
0,5 gram störr saffran
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 gram grovhackad mörk blockchoklad
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
3 msk kakao
75 gram smör
Garnering:
Kokosflingor eller silverkulor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa kakformen.
2. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffran. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. tillsätt mjölkblandningen.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den hackade chokladen och häll i formen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
5. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bre över kakan och garnera med kokos eller silverkulor.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa kakformen.
2. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffran. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. tillsätt mjölkblandningen.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den hackade chokladen och häll i formen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
5. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bre över kakan och garnera med kokos eller silverkulor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar