söndag 25 april 2010

Bountykaka


Eftersom jag älskar Bounty så passar det perfekt att göra en chokladkaka med kokos och smält choklad som överdrag som smakar precis som BOUNTY=)

4,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör eller margarin
2,25 dl kokande vatten
Smörkräm:
225 g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
0,75 paket kokos
Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Gör så här:
1 vispa ägg och socker poröst. Tillsätt alla torra ingredienser och till sist smör och vatten.
2 Grädda kakan i en bakpappersklägg långpanna i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna.
3. Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna och bred över den kalla kakan.
4. Smält blockchokladen och bred över kakan och ställ kallt och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar