Det här är en enkel och mycket god chokladkaka med ringlad vit choklad över=)
Det här behöver du för ca 15-18 skivor:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
2 lättvispade ägg
1 ½ dl kokhett vatten (gör kakan saftigare)
Garnering:
30-50 g vit choklad
Gör såhär:
1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i en skål. Rör ner smör och de lättvispade äggen och till sist det kokhetta vattnet.
2. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, cirka 1 1/2 liter.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 40 minuter. Prova med provsticka.
5. Låt svalna helt och ringla över smält vit choklad.
Det här behöver du för ca 15-18 skivor:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
2 lättvispade ägg
1 ½ dl kokhett vatten (gör kakan saftigare)
Garnering:
30-50 g vit choklad
Gör såhär:
1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i en skål. Rör ner smör och de lättvispade äggen och till sist det kokhetta vattnet.
2. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, cirka 1 1/2 liter.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 40 minuter. Prova med provsticka.
5. Låt svalna helt och ringla över smält vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar