lördag 17 april 2010

Choklad och kokosrutor


Det här är en klar favorit i skafferiet! En kladdig chokladbotten med en kokostosca som sjunker ner lite i kakan.

Chokladkaka:
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Kokostosca:
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde+ ½ dl mjölk
75 g smör

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
2. Vispa socker och ägg vitt och poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en enskild skål. Rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör tills allt är blandat.
3. Klä en långpanna, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda kakan mitt i ugnen i 17-18 min.
4. Gör kokostoscan under tiden som kakan är i ugnen. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm upp sakta och låt sjuda under omrörning i några minuter. Ta ut kakan och bred toscan över och fortsätt grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och skär kakan i rutor. Kan frysas=)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar