
Detta är bland de godaste chokladcrepsen man kan göra själv! Jag gjorde detta med min projektgrupp och vi fotograferade resultatet själva!
Det här behöver du:
Det här behöver du:
Crêpes smeten
I dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk smör
100 gram mörk 70% choklad
Äppelkompotten
2 äpplen
1 msk muscovadosocker
1 msk sirap
2 tsk kanel
smör
I dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk smör
100 gram mörk 70% choklad
Äppelkompotten
2 äpplen
1 msk muscovadosocker
1 msk sirap
2 tsk kanel
smör
Gör såhär:
Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, vaniljsocker och salt. Låt stå och svälla minst 15 minuter.
Gör under tiden äppelkompotten. Skala två äpplen och ta bort kärnhusen och skär dom i små tärningar.
Smält 1 msk smör i en stekpanna. Stek äpplena tillsammans med muscovadosocker och kanel på medelvärme tills de är mjuka. Det ska bli som klister i konsistensen ungefär.
Smält en rejäl klick smör i en kastrull och smält chokladen i smöret.
vänd ner den smälta chokladen i pannkakssmeten.
Stek pannkakorna (3/4 dl smet till pannkakorna blir lagom)
Lägg upp crêpsen på en tallrik och lägg en klick äppelkompott på mitten på varje crêpes och vik ihop
Servera till glass eller grädde ( på bilden har vi vaniljglass och det fungerade utmärkt)
Gör under tiden äppelkompotten. Skala två äpplen och ta bort kärnhusen och skär dom i små tärningar.
Smält 1 msk smör i en stekpanna. Stek äpplena tillsammans med muscovadosocker och kanel på medelvärme tills de är mjuka. Det ska bli som klister i konsistensen ungefär.
Smält en rejäl klick smör i en kastrull och smält chokladen i smöret.
vänd ner den smälta chokladen i pannkakssmeten.
Stek pannkakorna (3/4 dl smet till pannkakorna blir lagom)
Lägg upp crêpsen på en tallrik och lägg en klick äppelkompott på mitten på varje crêpes och vik ihop
Servera till glass eller grädde ( på bilden har vi vaniljglass och det fungerade utmärkt)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar