söndag 14 februari 2010

Chokladcrêpes med äppelkompott


Detta är bland de godaste chokladcrepsen man kan göra själv! Jag gjorde detta med min projektgrupp och vi fotograferade resultatet själva!

Det här behöver du:

Crêpes smeten
I dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk smör
100 gram mörk 70% choklad

Äppelkompotten
2 äpplen
1 msk muscovadosocker
1 msk sirap
2 tsk kanel
smör

Gör såhär:

Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, vaniljsocker och salt. Låt stå och svälla minst 15 minuter.
Gör under tiden äppelkompotten. Skala två äpplen och ta bort kärnhusen och skär dom i små tärningar.
Smält 1 msk smör i en stekpanna. Stek äpplena tillsammans med muscovadosocker och kanel på medelvärme tills de är mjuka. Det ska bli som klister i konsistensen ungefär.
Smält en rejäl klick smör i en kastrull och smält chokladen i smöret.
vänd ner den smälta chokladen i pannkakssmeten.
Stek pannkakorna (3/4 dl smet till pannkakorna blir lagom)
Lägg upp crêpsen på en tallrik och lägg en klick äppelkompott på mitten på varje crêpes och vik ihop
Servera till glass eller grädde ( på bilden har vi vaniljglass och det fungerade utmärkt)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar