
Underbart god tosca kaka som är gräddad i en långpanna och skuren i trekanter plus det lilla extra med chokladdoppade kanterna. Tar lite tid att göra men det är värt mödan
För 20-30 bitar:
150 gram smör
2 ägg
1,25 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
Glasyr:
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret i äggvispet. Rör till sist ner den kalla grädden.
4. Häll smeten i en mindre långpanna(ca 20x30). Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 min.
5. Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare ca 15 min.
6. Låt kakak svalna/kallna helt innan den skärs upp. Skär kakan i fyrkantiga bitar som sen delas diagonalt.
7. Doppa bitarna med hjälp av en tandpetare(jag använde en provsticka) som sätts i kakbiten, i smält choklad så att kanterna blir täckta med choklad. Lägg toscabitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat. Kakor går bra att frysa.
För 20-30 bitar:
150 gram smör
2 ägg
1,25 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
Glasyr:
75 gram smör
0,75 dl socker
2 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk
50 gram mandelspån
Dekoration:
200 gram blockchoklad
0,75 dl socker
2 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk
50 gram mandelspån
Dekoration:
200 gram blockchoklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret i äggvispet. Rör till sist ner den kalla grädden.
4. Häll smeten i en mindre långpanna(ca 20x30). Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 min.
5. Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare ca 15 min.
6. Låt kakak svalna/kallna helt innan den skärs upp. Skär kakan i fyrkantiga bitar som sen delas diagonalt.
7. Doppa bitarna med hjälp av en tandpetare(jag använde en provsticka) som sätts i kakbiten, i smält choklad så att kanterna blir täckta med choklad. Lägg toscabitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat. Kakor går bra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar