
Dessa chokladmuffins är bland mina favoriter!! Dom tar lite tid att göra men de blir oemotståndligt goda!
Detta behöver du för 12 st:
75 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 påse Riesen
0,5 påse Polly
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 påse Riesen
0,5 påse Polly
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 12 stycken muffinsformar i aluminium på en plåt.
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Blanda det smälta smöret med mjölken.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser och vispa ner i äggsmeten. Tillsätt mjölkblandningen och rör ihop till en jämn smet.
4. Låt smeten stå och dra i kylskåpen i ca 2 timmar. Då hinner mjölet svälla och muffinsarna blir toppigare. Om man inte låter de stå inne i kylen flyter muffinsarna ut över kanten på formen och blir svampformiga men är lika goda.
5. Fördela smeten i 1/3 del av formen och placera ut en Riesen i mitten och ca 2 polly runtom och fyll på smet till 2/3 av formen eftersom muffinsarna sväller under gräddningen. Se till att karamellerna täcks av smet annars blir de brända.
6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter.
7. Ta ut och täck med kökshandduk tills de har svalnat eller servera ljumna.
8. Servera med lite grädde om de serverar ljumna då blir det ännu godare.
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Blanda det smälta smöret med mjölken.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser och vispa ner i äggsmeten. Tillsätt mjölkblandningen och rör ihop till en jämn smet.
4. Låt smeten stå och dra i kylskåpen i ca 2 timmar. Då hinner mjölet svälla och muffinsarna blir toppigare. Om man inte låter de stå inne i kylen flyter muffinsarna ut över kanten på formen och blir svampformiga men är lika goda.
5. Fördela smeten i 1/3 del av formen och placera ut en Riesen i mitten och ca 2 polly runtom och fyll på smet till 2/3 av formen eftersom muffinsarna sväller under gräddningen. Se till att karamellerna täcks av smet annars blir de brända.
6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter.
7. Ta ut och täck med kökshandduk tills de har svalnat eller servera ljumna.
8. Servera med lite grädde om de serverar ljumna då blir det ännu godare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar